"Siden vekkes litt til live igjen..."

Nytt av året dvs. idag 25 mai 2020 er reportasjen om "The Fridge" i menylinken til venstre. Også den for såvidt beregnet for noen få, etter forespørsel.

I 2019 ble det lagt ut en bildereportasje her om restene av BM66. Den var tenkt til internt bruk, men kan interessere flere. Se meny til venstre "Bilder BM66".

For internt bruk ble artikeln om US-Modellbahn-Convention 2019 lagt ut, uten menyvalg da den historiken var forbeholdt MJ Bladet, men nå ligger også den som et menyvalg.

Jeg har for å si det mildt mengder av materiale som kunne vært publisert her men det er spørsmål om disponibel tid. Vi får se hva som måtte komme ...


"Armchair modellerer 2017 ?"

En trofast "armchair modellerer" legger MJ-blader til side og reiser seg endelig opp fra go'stolen her og gjør noe ... 
Spøk til side. Det har skjedd mye siden forrige oppdatering og noe av det skal jeg legge ut nå framover.
Det arrangeres MJ-messe til helgen 6-7 oktober 2017 på Skedsmo hvor jeg stiller ut anlegg - og promoterer US skala O tog. Jeg vil derfor legge ut mer og mer stoff om dette og annen MJ framover her. Jeg mener fortsatt at hjemmesider funker best for informasjon for mer enn to tre setninger og bilder a la mobilinfo hvor alt spretter forbi i ett kjør....

Innen kort tid kommer oppdatering her så kikk innom igjen. Har du spørsmål kan jeg nås på email-adressen under Menu til venstre.


"Linker for skala O"

O'Norway stiller igjen med sitt modulbaserte anlegg på MJ-messa i Bergen 8 og 9 oktober. Reportasje vil komme derfra - men inntil da så har jeg lagt ut en separat side med endel linker som er relevante for de som er interessert i amerikansk jernbane - primært rettet mot oss som her foretrekker 0 skala (null), eller O scale (bokstaven O) som de sier og skriver "over there". Sjekk menyvalget på venstre side.


"Fremo for Dummies"

Kun på Modelltog.net Fremo-aktiviteter har jeg både hørt og lest litt om lenge, men hva går nå egentlig dette ut på? Jeg må innrømme at jeg inntil nylig har følt meg som en dumming når praten har dreid seg om dette. Og jeg er, eller var, kanskje ikke alene om det... ?
Kort fortalt er Fremo en internasjonal standard for modulbasert MJ-kjøring, med endel lokale tilpasninger primært på materiell og kopplings-siden.
I min evige søken etter kunnskap og visdom    fikk jeg etter forespørsel bli med på en Fremo-helg på Flymuseet på Gardermoen nå i høst, og vil utfra det jeg har fått med meg så langt dele det med andre på en underside her.
Merk at boka til høyre kun finnes i ett digitalt eksemplar, og innholdet finner du på undersiden her.

Når jeg først var igang så snekret jeg sammen en utfyllende reportasje med bilder og tekst fra Fremo-treffet på Gardermoen. Den finner du i valget på høyre side, eller rett til undersiden her. 
Minner om svundne tider...
Di.2 kommer..
 
Hobbyen modelltog kan være så mangt. Alt fra et leketog som kjører rundt på gulvet, til de mest sofistikerte og profesjonelt bygde anlegg som er en kunst i seg selv. Tilsvarende har jeg småbarn som maler og tegner, hvilket også Michelangelo og Leonardo da Vinci også gjorde, men på et litt annet nivå. Så hvis noen prompte mener modelltog er barnslig, så er nok mange kunstnere det også. Å lage et maleri av f.eks. et jernbanemotiv er akseptert, men å bygge det samme tredimensjonalt ikke er det, sier mye mer om kritikeren enn utøveren.
Det dreier seg mye om å kunne assosiere, dvs. kunne danne seg et bilde for egen innlevelse. Om man kan leve seg inn i en kino- eller TV-film, eller f.eks. datspill, kan man prøve det samme med modelljernbane, og det spillet, eller scenarioet som man vil ha fram der.
Modelljernbane må sies å være en kompromissenes verden. Her kan superdetaljert materiell kjøre i svinger som knapt en bytrikk kan klare. Med andre ord - så er hva man ønsker ofte ikke oppnåelig av plasshensyn i et vanlig hjem. Og dette vil være sentralt på denne hjemmesiden. Hvordan få til hva vi ikke har plass til!  
De nyeste artiklene:
    Linker for skala O
[06.10.2011] O'Norway gjengen stiller på MJ-messa i Bergen i helgen, og det feires med egen side med linker for amerikansk og O-skala. Se menyen venstre side.

    O'Norway modultreff
[18.03.2011] Høy aktivitet for O'Norway gjengen sist romjul også. Nye moduler og mye trafikk dvs. operation ...   Les mer her.

    Fremo for Dummies
[12.11.2010] Det du som utenforstående lurte på om hva Fremo er og hvordan det fungerer kan du få litt mer informasjon om på denne siden. Nysgjerrig? ...
  Les mer her.

    Fremo-treff Gardermoen 2010
[12.11.2010] Jeg tok endel bilder fra høstens Fremo-treff ...
  Les mer her.

    0 skala modultreff
[09.08.2010] Når man satser stort så blir både modulene og togene store. I Østfold samlet O'Norway gjengen sammen moduler for å kjøre .....
  Les mer her.

    Hortensmessa 2008
[23.10.2008] Sammen med en annen som også innehar et Modelltog-domene ble vi enige om en søndagstur til Horten. Om messa og endel bilder derfra i alt fra skala 1:1 og nedover .....
  Les mer her.

    Modelltog.no !!!
[16.02.2006] Som nevnt under her så ble 2 modelltog-domener kjøpt nesten samtidig .....   Les mer her.

    Skjer'e noe her'a ?
[16.03.2005] Vel, kjapt innpå: Nå har noen over 800 kikket innom for å se om det skjer noe ..   Les mer her.